Skip to main content

Over ons

Wie zijn wij

De Kok Herefords wordt voornamelijk gerund door vader Frans en moeder Anneke de Kok. Vader Frans zorgt voor de runderen; hij houdt in de gaten hoe het met ze is, verplaatst ze zo nodig en voert in de winter de runderen die op stal staan. Daarnaast verbouwt hij verschillende gewassen zoals graan, mais en aardappels. Moeder Anneke regelt alles rondom de vleesverkoop en verwelkomt alle klanten hartelijk en met een brede glimlach. Daarnaast regelt zij alle administratieve zaken rondom de boerderij. In de wintermaanden kweken en oogsten vader Frans en moeder Anneke samen de witlofkroppen.

In dit alles worden ze bijgestaan door zoon Frans en schoondochter Anneke en dochter Eline. Zoon Frans en schoondochter Anneke werken parttime mee op de boerderij in zowel het houden van de runderen als het verkopen van het vlees. Op termijn willen zij de boerderij overnemen en zullen daarom ook meer taken gaan vervullen. Dochter Eline bezorgt vaak het bestelde vlees op vrijdagmiddag en toert dan door Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren.

Geschiedenis van ons familiebedrijf

In het begin van de 20e eeuw heeft Johannes de Kok, oom van de opa van vader Frans onze boerderij gebouwd, die toen samen met 2 naastgelegen boerderijen “Het Drietal” werd genoemd.  Andries de Kok (opa van vader Frans) kon de boerderij in 1933 van hem overnemen en in 1959 nam opa Frans de Kok sr de boerderij over. Het was een kleine boerderij met een aantal hectare akkerbouw en wat koeien. Vader Frans is toen hij 18 was begonnen met het kweken van witlof om de boerderij ook voor de toekomst rendabel te maken, daar zijn Frans en Anneke sr een aantal jaren het hele jaar mee bezig geweest. Omdat Frans sr graag buiten in de natuur werkte is hij in 1998 met Herefords en een aantal Blonde d’Aquitaine runderen begonnen. Al snel zijn ze begonnen met het verkopen van vleespakketten van de Hereford-runderen.

Op dit moment hebben we vrijwel alleen maar Herefords meer. We hebben een prachtige kringloop, de witlofwortels waarop de kroppen zijn gegroeid worden gegeten door de runderen en van de mest die de runderen produceren kunnen de produkten op het land weer groeien. Op het land telen we voedergewassen voor onze runderen, zoals veldbonen, gerst, tarwe en maïs.

Vanaf dit jaar,2024, zijn Frans en Anneke jr. parttime toegetreden tot de maatschap, in de toekomst hopen ze het bedrijf over te nemen. Zo kan ons mooie bedrijf, bij leven en welzijn worden bewaard in de toekomst.

Wat we belangrijk vinden

Wij geloven dat alles wat we hebben en waar we mee werken ons door God gegeven is. Daarom zorgen we graag goed voor de natuur en het leven dat we gekregen hebben. Dit doen onze koeien door beheerders te zijn van natuurgebieden. Dit doen wij door goed voor onze dieren en de natuur te zorgen. Zo vinden wij het heel belangrijk dat de koeien een zo natuurlijk mogelijk leven leiden en gebruiken we (bijna) nooit antibiotica. In de zomer van 2024 is de stal verbouwd waardoor nu alle dieren een ruime plaats hebben om te verblijven en lekker in het stro kunnen liggen.

Wat ons betreft is vlees onderdeel van een evenwichtig dieet. Daarbij vinden we het belangrijk dat dit afkomstig is van gezonde koeien die een goed leven hebben gehad. Mocht je hier vragen over hebben of er meer van willen weten, spreek ons dan vooral eens aan!