Onze Herefordrunderen

Onze Herefordrunderen

Onze herefordrunderen leven sober, ze grazen op de weiden van de Zeeuwse bloemdijken, waar wij een natuurbeheersovereenkomst op hebben. Ook grazen ze in natuurgebieden van Natuurmonumenten en van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Op onze weiden worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt geen kunstmest gestrooid, zodat het gras er schraal groeit. Daardoor groeien de runderen langzaam, wat zorgt voor een uitstekende vleeskwaliteit.

De zoogkoeien blijven ook in de winter buiten, ze gaan dan naar een natuurgebied aan het Veerse Meer dat geschikt is om daar te overwinteren en daar worden ook de kalfjes geboren. Dat gebeurt zonder menselijke hulp.

Het jongvee en de stieren staan in de winter op stal waar ze ook puur natuurlijk voedsel krijgen,dat geproduceerd is op ons eigen bedrijf, zoals kuilgras en hooi.

IKB logoAls de dieren bijna slachtrijp zijn, ongeveer op een leeftijd van twee en een half jaar, worden ze afgemest met gemalen gerst of tarwe van ons eigen bedrijf.   Daarna brengen wij het dier naar een ambachtelijke slager in de buurt.

Wij gebruiken geen middelen die de groei kunstmatig bevorderen en ons bedrijf is IKB-waardig. IKB betekent: Integrale Keten Beheer. Dat betekent dat er in de gehele keten van boer tot consument intensieve controles plaatsvinden.

Wij hebben inmiddels ook het Zeker Zeeuws Keurmerk.