Beschrijving
Deze rollade is gemaakt van magere stooflappen van ons Hereford rund en weegt ongeveer 750 gram.
De rollade is magerder dan onze rollade van riblappen en is heerlijk van smaak. Van binnen is hij gekruid met peper en zout en van buiten is hij ongekruid.
Je kunt ook een rollade van 500 gram of van 1000 gram bestellen, noteer dat dan bij “opmerkingen”.
De bereiding is als volgt:
- Laat de rollade in 60 min. op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Verhit de boter in een ovenvaste ovale braadpan. Bestrooi de rollade met peper en zout. Braad in 4 minuten op hoog vuur rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad ca. 35 à 40 minuten. Keer de rollade halverwege en bedruip enkele keren met bakvet, zo blijft het vlees sappig.
- Laat de rollade uit de oven 10 minuten rusten met de deksel op de pan. De vleessappen herverdelen zich dan, zodat het vlees lekker sappig wordt. Verwijder eventueel het netje en snijd de rollade in plakken.