Beschrijving
De flat iron steak is biefstuk van de beste delen van de sucade.
De sucade is een langwerpige spier die midden in de schouder zit, tegen het schouderblad. Het vlees is heerlijk gemarmerd en heeft middenin een zeen. Hiervan snijdt de slager de sucadelappen, de lekkerste, meest malse lappen om te stoven.
Voor de flat iron steaks wordt de sucade langs de zeen gesplitst in 2 grote malse vleesplaten van ong. 2 cm dik. Deze platen worden in mooie steaks gesneden van ong. 8 keer 12 cm.
De smaak van de flat iron steaks is krachtig en intens. De sucade in de schouder is een spier die werkt, waardoor hij sterk doorbloed is en dat proef je!
Bereiding:
- Bestrooi het vlees alleen met wat grof zeezout en vers gemalen peper.
- Zorg dat de braadboter mooi bruin is voordat het vlees de pan in gaat.
- Bak de flat iron steaks snel aan beide kanten gaar, waarbij je het vlees elke 20 seconden omdraait. Laat het, als het aan beide zijden bruin is, nog enkele minuten rusten om de sappen in het vlees te behouden wanneer dit aangesneden wordt.
- Het is heerlijk als het nog roze/rood van binnen is.
- Het is extra lekker als je het bakt in ons gesmolten niervet!