Categoriearchief: Nieuws

Gehakt en Hamburgers weer in voorraad DV 2 augustus.

Doordat we zoveel verkocht hebben zijn ons gehakt en de hamburgers jammer genoeg ongeveer op in de diepvries. Saucijzen hebben we nog beperkt.

Doordat wij en de slager op vakantie gaan kunnen we u op vrijdag 2 augustus weer gehakt en hamburgers leveren. We hopen op uw begrip.

Misschien een goed moment om eens een ander stukje vlees te proberen in plaats van hamburgers en gehakt, we hebben allerlei soorten vlees in voorraad in de diepvries.

Zie de pagina “bestellen”.

Bijv. een heerlijk bieflapje.

(H)Eerlijk barbecuen met Hereford-vlees

Wist u dat u met heel veel soorten van ons Hereford-vlees (h)eerlijk kunt barbecuen?

We hebben diverse soorten Biefstuk, Entrecote, Hamburgers, Worstjes en grote stukken  vlees, zoals Picanha, Ribeye, Bavette en voor de slow bereiding Short-ribs, Brisket enz.

(Hamburgers, Picanha, Ribeye niet meer in diepvries in voorraad, maar te bestellen van 2 en 23 augustus en 6 september)

Vraagt u gerust naar onze mogelijkheden, ook voor een bepaald stuk dat niet op onze website staat vermeld.

We hebben voor u ook 2 pakketten samengesteld voor 4 personen:

Deze zijn niet meer in de diepvries in voorraad maar te bestellen voor 2 en 23 augustus en 6 september.

Pakket A:

  • 4 Hamburgers
  • 4 Saucijzen
  • 4 stuks gewone Biefstuk
  • 1 stuk Rosbief a 300 gram ( mag ook vervangen worden door 1 entrecote)

Pakket B:

  • 4 Hamburgers
  • 4 Saucijzen
  • 4 Bief-spiesjes

Datums vers vlees zomer 2024

Op de volgende datums leveren we vers vlees in 2024:

  • Vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus.
  • Vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.
  • Vrijdag 6 en zaterdag 7 september.

Verdere datums volgen.

De andere vrijdagen en zaterdagen hebben we vlees uit de diepvries.

 

Hoe gaat het met Deborah en David?

Dinsdagavond waren de tweeling Deborah en David geboren in het natuurgebied “De Middelplaten” bij het Veerse Meer, een gebied van meer dan 100 hectare.

Woensdagochtend ging Frans weer kijken, toen had hij het gevoel dat het stiertje wat achter kwam en nog weinig gedronken had. Hij heeft de tweeling allebei geholpen om wat te drinken, maar op een gegeven moment ging de moederkoe er van door met haar kalfjes. Woensdagmiddag zag Frans alleen moeder Barbara met Deborah. Hij kon David nergens vinden. Ook ’s avonds zag hij het stierkalf niet, het is zo’n groot gebied dat zoeken heel moeilijk is.

Pas vanmorgen, vrijdag zag hij het. Het liep te zoeken tussen de kudde koeien en probeerde bij verschillende koeien te drinken, wat ze niet toelieten. Een heel eind verder liep de moederkoe met Deborah. Frans besloot de koe met kalfjes naar huis te halen anders krijgt David te weinig melk en zou het niet goed gaan.

Hij is naar Barbara toe gegaan, gelukkig ging ze op weg naar de kudde en haar kalf ging mee, dwars door het water. Wat zie je zo mooi hoe het kalfje blindelings op moeder vertrouwt.

Frans jr was inmiddels met tractor en veekar naar de weide gekomen en de koe en de kalfjes wilden de kar wel in, nu lopen ze met elkaar in het weitje naast ons huis en kunnen de kalfjes in alle rust rustig drinken bij hun moeder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bent van harte welkom om op kraamvisite te komen bij onze koeien, tijdens de openingstijden van de winkel.

 

Tweeling geboren.

Nadat Frans het eerste kalfje had zien lopen, ging hij richting de koppel koeien bij het Veerse Meer, omdat een koe wat apart liep, dan kan het zijn dat ze aan het kalven is.

Met die koe was niets aan de hand, maar een eindje verder lag er een koe, Frans ging toch maar even kijken en de koe kon niet opstaan. Wat zag hij: er stak een staartje uit de koe, dat klopt niet, dat kalfje lag achterstevoren. Frans kon het hele kalf ongeveer 40 cm naar binnen terug duwen. Daarna heeft hij de achterpootjes van binnen opgezocht en die naar buiten kunnen brengen. Toen heeft hij snel het kalf uit de koe getrokken, dat ging gemakkelijk, het is een ruime koe en het kalfje was erg klein.  Bij een stuitbevalling moet het kalfje er heel snel uit, want tijdens de geboorte breekt de navelstreng af en moet het kalf snel gaan ademen. Het kalfje leefde!

Omdat het kalfje klein was en de koe heel dik was, heeft Frans de koe daarna opgevoeld en…hij voelde nog een kalf, dat lag gelukkig goed en hij kon het snel naar buiten trekken. Een tweeling, een vaarsje en een stiertje. Wat is het elk jaar weer een groot wonder als de kalfjes geboren worden!

We noemen ze: Deborah en David.

De moeder is Barbara, geboren in 2013. Dit zijn haar 9e en 10e kalf.

En heel leuk: Shea Lynn, die vandaag het eerste kalfje van 2024 kreeg, is de oudste dochter van Barbara. Dus Barbara werd op 1 dag weer moeder èn oma tegelijk.

Eerste Hereford-kalfje geboren!

Vandaag, 2 april, kwam Frans in de weide bij het Veerse Meer en daar liep het eerste kalfje! Een vaarsje. We noemen haar: Dieke. Dit jaar beginnen alle namen met de letter D. U mag ook namen doorgeven. Als u mooie namen weet, mag u die mailen naar .

De moeder is Shea-Lynn, geboren in 2016. Ze kreeg vandaag haar 7e kalf:

Ze zijn er weer: onze heerlijke puur natuurlijke rookworsten!

Vanaf vrijdag 19 januari hebben we ze weer in voorraad in onze koeling: onze heerlijke rookworsten!

 

 

 

 

 

 

Onze Hereford-rookworst bestaat uit puur Hereford gehakt met puur natuurlijke kruiden en wordt gemaakt door onze ambachtelijke slager, een unieke rookworst zonder kunstmatige stoffen.

Dit zijn de kruiden in de rookworst:

  • basilicum
  • anijs
  • fenegriek
  • kruidnagel
  • laurier
  • lavas wortel
  • majoraan
  • nootmuskaat
  • piment
  • tijm
  • spaanse peper
  • zeezout

Heerlijk in stamppotten, in erwtensoep of andere stevige soepen of gewoon op de boterham.

Bereiding; ongeveer een kwartier in heet, niet kokend, water laten staan, verpakking verwijderen en de rookworst is klaar om te eten. De rookworst is na onze bereiding 3 weken houdbaar in de koelkast en u kunt hem ook invriezen.

 

 

 

Hereford-vlees voor de Feestdagen/ reclames/ tips.

U kunt voor de feestdagen bij ons heerlijk en gezond vlees kopen, zodat u een heerlijke en gezonde maaltijd kunt bereiden!

We kunnen u in december ons verse heerlijke Hereford-vlees leveren op:

  • Vrijdag 15 en zaterdag 16 december.
  • Vrijdag 22 en zaterdag 23 december. Als u voor deze datums vers vlees bestelt kunnen we dat voor u laten vacumeren zodat u met de Kerstdagen vers vlees kunt bereiden. Vermeldt u dat dan aub bij “opmerkingen” bij uw bestelling.
  • Op vrijdag 29 en zaterdag 30 december leveren we vlees uit onze diepvries.

Reclames:

Entrecote € 29.00 per kg:

 

 

 

 

Gewone Hollandse Biefstuk € 26.00 per kg:

 

 

 

 

Nieuw:

U kunt nu 2 soorten Rollades bestellen: Van Riblappen of van magere Stooflappen. De Rollade van Riblappen is wat vetter en daardoor wat smeuïger van smaak. De Rollade van magere Stooflappen is ook heerlijk van smaak en wat magerder.

De Rollade wordt standaard geleverd van ongeveer 750 gram. Wilt u een rollade van 500 gram of van 1 kg, vermeldt u dat dan aub bij “opmerkingen” bij uw bestelling.

Tips:

  • Biefstuk ( Haas-, Kogel- of Gewone Biefstuk)
  • Entrecote
  • Rosbief
  • Gourmet-pakket ( Biefstuk, Bief-baklappen, Tartaar, Biefreepjes en ongepaneerde Hamburgers)
  • Ribeye
  • Diamanthaas
  • Flat Iron Steak
  • Rollade (van Riblappen of Stooflappen)
  • Rib- of Stoof- of Sucadelappen (om een heerlijke Stoofpot van te maken)
  • Voor de kids een heerlijke, puur natuurlijke Hamburger

Eet smakelijk!

We wensen u hierbij Goede Kerstdagen en een Voorspoedig 2022 toe.