Categoriearchief: Nieuws

Ze zijn er weer: onze heerlijke puur natuurlijke rookworsten!

Vanaf vrijdag 15 oktober hebben we ze weer in voorraad in onze koeling: onze heerlijke rookworsten!

Onze Hereford-rookworst bestaat uit puur Hereford gehakt met puur natuurlijke kruiden en wordt gemaakt door onze ambachtelijke slager, een unieke rookworst zonder kunstmatige stoffen.

Dit zijn de kruiden in de rookworst:

  • basilicum
  • anijs
  • fenegriek
  • kruidnagel
  • laurier
  • lavas wortel
  • majoraan
  • nootmuskaat
  • piment
  • tijm
  • spaanse peper
  • zeezout

Heerlijk in stamppotten, in erwtensoep of andere stevige soepen of gewoon op de boterham.

Bereiding; ongeveer een kwartier in heet, niet kokend, water laten staan, verpakking verwijderen en de rookworst is klaar om te eten. De rookworst is na onze bereiding 3 weken houdbaar in de koelkast en u kunt hem ook invriezen.

 

 

Maak Bottenbouilon met Mergpijpjes uit diepvries € 3.00 per kg in reclame.

Zelf getrokken botten bouillon is erg gezond.

Als je de botten 24 – 48 uur laat opstaan, wordt al het kraakbeen zacht tot gelatine, het is daarom goed voor je gewrichten en voor je darmen, het legt als het ware een beschermlaagje in je darmen. Omdat onze koeien zoveel buiten grazen bevatten onze botten meer omega-3-vetzuren en zijn ze erg gezond.

Recept Bottenbouillon:

Ingrediënten:

  • 1 kg mergpijpjes of soepbeentjes
  • 2 uien in grove stukken
  • 2 wortels in grove stukken
  • 3 laurierblaadjes
  • zout
  • andere groenten of kruiden naar smaak
  • evt. scheutje appelazijn ( daardoor trekken de voedingsstoffen nog beter uit de botten, maar het geeft wel een iets zure smaak aan de bouillon)
  • zoveel water zodat de botten onder water staan.

Doe alle ingrediënten in een grote pan, breng het aan de kook en laat het heel zacht sudderen.

Hoe langer je het doet, hoe meer gelatine de bouilon straks bevat.

Als je vindt dat de bouillon lang genoeg gekookt heeft, kan je de zachtgekookte groenten verwijderen, de botten verwijderen, het vlees ervan en het merg doe je weer terug in de soep, het merg bevat veel gezonde voedingsstoffen.  Als je een gladde bouillon wilt, kan je de bouillon zeven , maar dat hoeft niet. Nu kan je verder je soep maken van de bouillon door fijngesneden groenten en kruiden toe te voegen en die nog kort te laten trekken. Je kunt de bouillon ook prima invriezen!

Rundertong ook in kleine stukjes te koop.

We hebben onze rundertong nu ook in kleine stukjes van ongeveer 150 gram uit de diepvries te koop. Rundertong is bijzonder zacht en mals en smakelijk en heerlijk op de boterham, in de soep en in diverse gerechten. Kook het in ruim water totdat je blazen onder het vel ziet ontstaan, dit is na minimaal 3 uur. Je kunt zout en/of kruiden toevoegen aan het water, maar het is beslist niet noodzakelijk.

 

Datums vers vlees

Op deze data leveren we vers vlees. U kunt voor deze data een vleespakket of los vlees bestellen of gewoon langskomen:

  • Vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober
  • Vrijdag 5 en zaterdag 6 november
  • Vrijdag 26 en zaterdag 27 november
  • Vrijdag 17 en zaterdag 18 december

Op vrijdag zijn we open van 14 – 18 uur.                                                                                                 Op zaterdag zijn we open van 9:30 – 12 uur.

Op de overige vrijdagmiddagen / zaterdagochtenden hebben we vlees voor u uit de diepvries.

Nieuw pakket: 5 kg standaard.

Er is veel vraag naar de 5 kg-pakketten, we hadden al een 5 kg Luxe en een 5 kg Budget pakket, nu kunt u ook een 5 kg “normaal” pakket bestellen, een pakket met bijna alle soorten uit de grotere pakketten, maar dan in kleine hoeveelheden, voor de kleinere huishoudens, of gewoon om ons vlees eens te “proberen”. Het pakket bevat:

  • 2 stuks gewone Biefstuk
  • een klein stuk Rosbief
  • 1 Entrecote
  • 2 Bief/baklappen
  • 2 Stooflappen
  • 1 Riblap
  • 4 hamburgers
  • 4 saucijzen
  • 1 Schenkel
  • 1 Soepbeentje
  • 1 Mergpijpje
  • ongeveer 1,5 kg gehakt.

 

We hebben ons “Zeker Zeeuws” Certificaat!

Vanmorgen was de uitreiking van het “Zeker Zeeuws” certificaat bij schapenmelkerij Breel in Veere! We kregen het uit handen van Jo-annes de Bat, gedeputeerde van Zeeland en Robert Zonnevylle, voorzitter van de Stichting Zeker Zeeuws Streekprodukt. Samen met nog 3 andere streekproducenten kregen we het certificaat uitgereikt. Jo-annes de Bat benadrukte het belang van korte ketens, Mensen willen zien waar het produkt dat ze kopen vandaan komt.

18 en 19 juni: veel soorten niet meer voorradig, 25 juni: nieuwe voorraad vers vlees!

Op 11 en 12 juni was het zo druk en is er zoveel verkocht, dat er veel soorten op zijn. We vragen uw begrip er voor dat we daarom op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni niet alle soorten voor u hebben. Voorradig zijn:

  • Riblappen
  • Gehakt
  • Hamburgers (beperkte hoeveelheid)
  • Saucijzen (beperkte hoeveelheid)
  • Hacheevlees (beperkte hoeveelheid)
  • Schenkels
  • Soepbeentjes
  • Mergpijpjes
  • Tong
  • Lever

Als de hamburgers op zijn kunt u als u gehakt koopt er gratis onze heerlijke en gezonde hamburgerkruiden bij krijgen, zodat u zelf de hamburgers kunt maken.

We wilden een koe slachten voor 25 juni, maar hebben toch een grotere stier laten slachten, zodat we u op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni weer voldoende vlees kunnen leveren.

Dus als u de andere soorten vlees wilt, raden we u aan te bestellen voor 25/26juni of dan langs te komen.

We vragen uw begrip hiervoor!

Volop nieuw leven op de Middelplaten

Er zijn al een heleboel kalfjes geboren op de Middelplaten, nl. wel 12! Alle kalfjes zijn voorspoedig geboren zonder menselijke hulp! Op Hemelvaartsdag zag Frans ’s ochtends dat een koe zich had afgezonderd, dat betekent meestal dat hij gaat kalven. Begin van de middag gingen we er samen op de fiets naar toe, we zagen in de verte de koe en het leek of er iets wits voorlag, gelukkig hadden we de verrekijker bij ons, en ja hoor, er lag een kalf. Even later stond het op en ging het bij de moeder drinken. De moeder stond heel stil en gaf zo haar kalf alle gelegenheid om te leren drinken. We zijn er niet naar toe gegaan, want dan zouden we het natuurlijk proces alleen maar verstoren. Zo bijzonder dat dat proces van geboorte en leren drinken helemaal natuurlijk plaatsvindt, dat blijft elke keer weer opnieuw een wonder van de Schepper. We konden van dit eerste kalfje geen foto nemen, maar hieronder ziet u wel foto’s van ander kalfjes.