Categoriearchief: Nieuws

Datums vers vlees

We leveren op de volgende datums vers vlees:

  • Vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus
  • Vrijdag 1 en zaterdag 2 september
  • Vrijdag 15 en zaterdag 16 september
  • Vrijdag 29 en zaterdag 30 september
  • Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober
  • Vrijdag 3 en zaterdag 4 november
  • Vrijdag 17 en zaterdag 18 november
  • Vrijdag 1 en zaterdag 2 december
  • Vrijdag 15 en zaterdag 16 december

Omdat er zoveel vraag is naar ons vlees, leveren we nu ongeveer iedere 2 weken vers vlees.

De andere weken hebben we ons Hereford-vlees voor u in de diepvries.

 

Nieuw produkt voor op de BBQ: Short-Ribs

We kunnen u nu ook Short-Ribs leveren, een heerlijk stuk vlees voor op de BBQ:

De short ribs zijn de klapribben van het rund, oftewel de runderspareribs. Short ribs bestaan uit korte, rechte maar dikke ribben met 2,5 tot 5 cm vlees eraan. Het zijn de grootste runder ribben die er zijn.

De klapribben komen uit het lager deel van de ribbenkast dat zich bevindt aan de buikzijde. Dit deel wordt short tale genoemd, vandaar de naam short ribs. In het Nederlands wordt dit deel ook wel de dunne borst genoemd. Dit deel bevindt zich achter de brisket en voor de bavette.

Waar zitten short ribs?

De klapribben hebben een intense smaak. Dat komt mede door het been (bot) in het vlees. Dit zorgt er namelijk voor dat een deel van het vlees dicht blijft tijdens verhitting, waardoor het vlees sappiger wordt.

Short ribs kunnen zowel kort en heet als low en slow bereid worden. Onze voorkeur geniet natuurlijk low en slow, omdat we het vlees zo door en door kunnen garen met een heerlijke smaak.

 

Onze heerlijke saucijzen: nu per 2 stuks te bestellen.

Onze heerlijke, sappige rundersaucijzen zijn nu per 2 stuks te bestellen ipv per 4 stuks.

We begrepen van een aantal van onze klanten dat ze dat fijner vinden voor als je met zijn tweeën bent. En als je met meer bent pak je toch gewoon meerdere pakjes!

Ze zijn heerlijk bij de aardappelen, maar ook in stamppotten en bijv. in rode-linzen-soep!

Let  dus wel op bij uw bestelling wel er op dat u als u 1 portie bestelt u voortaan 2 saucijzen krijgt!

Datums vers vlees 2022

In 2022 kunt u voor de volgende data vers vlees bij ons bestellen of gewoon langskomen:

  • Vrijdag 8 en zaterdag 9 april.
  • Vrijdag 29 en zaterdag 30 april.
  • Vrijdag 6 en zaterdag 7 mei.
  • Vrijdag 20 en zaterdag 21 mei.
  • Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni.
  • Vrijdag 24 en zaterdag 25 juni.
  • Vrijdag 22 en zaterdag 23 juli
  • Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus.
  • Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus.
  • Vrijdag 9 en zaterdag 10 september.

U kunt vleespakketten of  vlees per portie bestellen en ook de voordeelverpakking gehakt voor deze datums.

Op de andere vrijdagen en zaterdagen kunt u bij ons terecht voor vlees uit de diepvries.

Hereford-vlees voor de feestdagen + Tips

U kunt voor de feestdagen bij ons heerlijk en gezond vlees kopen, zodat u een heerlijke en gezonde maaltijd kunt bereiden!  We hebben in december 2 flinke stieren  geslacht, zodat we voldoende voorraad voor u hebben in de diepvries.

Vrijdag 24 en vrijdag 31 december kunt u in onze vleeswinkel vlees uit de diepvries kopen. Vrijdag 24 december zijn we gewoon geopend van 14 – 18 uur, vrijdag 31 december zijn we geopend van 13 – 15:30 uur.

Zaterdag 25 december en zaterdag 1 januari zijn we gesloten.

 

 

 

 

 

 

Tips:

  • Biefstuk
  • Entrecote
  • Rosbief
  • Gourmet-pakket ( Biefstuk, Bief-baklappen, Tartaar, Biefreepjes en ongepaneerde Hamburgers)
  • Ribeye
  • Rollade (750 gram)
  • Rib- of Stooflappen (om een heerlijke Stoofpot van te maken)
  • Voor de kids een heerlijke, puur natuurlijke Hamburger

Eet smakelijk!

We wensen u hierbij Goede Kerstdagen en een Voorspoedig 2022 toe.

Herfst op de Middelplaten

Onze koeien hebben het prima naar hun zin in het natuurgebied “De Middelplaten” van het Zeeuwsche Landschap. Zoals u op de foto’s kunt zien zijn de kalfjes goed gegroeid. Over een aantal weken halen we de kalfjes naar binnen, ze hebben al die tijd bij hun moeder gezoogd, maar als het goed is zijn de moeders opnieuw drachtig en moet hun energie naar het nog ongeboren kalf gaan. De moederdieren mogen de hele winter buiten blijven lopen, waar ze het goed doen op schraal rantsoen. Het zijn immers echte natuurrunderen.

Op de onderste foto zie je de dekstier bij de koeien lopen.

Ze zijn er weer: onze heerlijke puur natuurlijke rookworsten!

Vanaf vrijdag 15 oktober hebben we ze weer in voorraad in onze koeling: onze heerlijke rookworsten!

Onze Hereford-rookworst bestaat uit puur Hereford gehakt met puur natuurlijke kruiden en wordt gemaakt door onze ambachtelijke slager, een unieke rookworst zonder kunstmatige stoffen.

Dit zijn de kruiden in de rookworst:

  • basilicum
  • anijs
  • fenegriek
  • kruidnagel
  • laurier
  • lavas wortel
  • majoraan
  • nootmuskaat
  • piment
  • tijm
  • spaanse peper
  • zeezout

Heerlijk in stamppotten, in erwtensoep of andere stevige soepen of gewoon op de boterham.

Bereiding; ongeveer een kwartier in heet, niet kokend, water laten staan, verpakking verwijderen en de rookworst is klaar om te eten. De rookworst is na onze bereiding 3 weken houdbaar in de koelkast en u kunt hem ook invriezen.

 

 

Maak Bottenbouilon met Mergpijpjes en/ of soepbeentjes of met een Knie.

Zelf getrokken botten bouillon is erg gezond.

Als je de botten 24 – 48 uur laat opstaan, wordt al het kraakbeen zacht tot gelatine, het is daarom goed voor je gewrichten en voor je darmen, het legt als het ware een beschermlaagje in je darmen. Omdat onze koeien zoveel buiten grazen bevatten onze botten meer omega-3-vetzuren en zijn ze erg gezond.

Recept Bottenbouillon:

Ingrediënten:

  • 1 kg mergpijpjes of soepbeentjes
  • 2 uien in grove stukken
  • 2 wortels in grove stukken
  • 3 laurierblaadjes
  • zout
  • andere groenten of kruiden naar smaak
  • evt. scheutje appelazijn ( daardoor trekken de voedingsstoffen nog beter uit de botten, maar het geeft wel een iets zure smaak aan de bouillon)
  • zoveel water zodat de botten onder water staan.

Doe alle ingrediënten in een grote pan, breng het aan de kook en laat het heel zacht sudderen.

Hoe langer je het doet, hoe meer gelatine de bouilon straks bevat.

Als je vindt dat de bouillon lang genoeg gekookt heeft, kan je de zachtgekookte groenten verwijderen, de botten verwijderen, het vlees ervan en het merg doe je weer terug in de soep, het merg bevat veel gezonde voedingsstoffen.  Als je een gladde bouillon wilt, kan je de bouillon zeven , maar dat hoeft niet. Nu kan je verder je soep maken van de bouillon door fijngesneden groenten en kruiden toe te voegen en die nog kort te laten trekken. Je kunt de bouillon ook prima invriezen!