Categoriearchief: Nieuws

Beperkte voorraad in diepvries / Alle soorten te bestellen voor 26/27 november.

De laatste weken was het zo druk in onze winkel en is er zoveel vlees gekocht dat we as vrijdag en zaterdag 19 en 20 november even een beperkte voorraad hebben:

In voorraad:

  • Rosbief
  • Bavette in kleine stukken
  • Rollade
  • Klapstuk
  • Blinde vinken
  • Tartaar
  • Riblappen
  • Gehakt ( beperkte hoeveelheid)
  • Saucijzen
  • Mergpijpjes
  • Tong
  • Lever

Alle andere soorten kunt u bestellen voor vrijdag 26 en zaterdag 27 november, dan is er vers vlees! De stier die we gisteren geslacht hebben en die nu in de koelcel ophangt is zwaar, zodat we weer voldoende voorraad voor u hebben 26 en 27 november. 

 

Herfst op de Middelplaten

Onze koeien hebben het prima naar hun zin in het natuurgebied “De Middelplaten” van het Zeeuwsche Landschap. Zoals u op de foto’s kunt zien zijn de kalfjes goed gegroeid. Over een aantal weken halen we de kalfjes naar binnen, ze hebben al die tijd bij hun moeder gezoogd, maar als het goed is zijn de moeders opnieuw drachtig en moet hun energie naar het nog ongeboren kalf gaan. De moederdieren mogen de hele winter buiten blijven lopen, waar ze het goed doen op schraal rantsoen. Het zijn immers echte natuurrunderen.

Op de onderste foto zie je de dekstier bij de koeien lopen.

Ze zijn er weer: onze heerlijke puur natuurlijke rookworsten!

Vanaf vrijdag 15 oktober hebben we ze weer in voorraad in onze koeling: onze heerlijke rookworsten!

Onze Hereford-rookworst bestaat uit puur Hereford gehakt met puur natuurlijke kruiden en wordt gemaakt door onze ambachtelijke slager, een unieke rookworst zonder kunstmatige stoffen.

Dit zijn de kruiden in de rookworst:

  • basilicum
  • anijs
  • fenegriek
  • kruidnagel
  • laurier
  • lavas wortel
  • majoraan
  • nootmuskaat
  • piment
  • tijm
  • spaanse peper
  • zeezout

Heerlijk in stamppotten, in erwtensoep of andere stevige soepen of gewoon op de boterham.

Bereiding; ongeveer een kwartier in heet, niet kokend, water laten staan, verpakking verwijderen en de rookworst is klaar om te eten. De rookworst is na onze bereiding 3 weken houdbaar in de koelkast en u kunt hem ook invriezen.

 

 

Maak Bottenbouilon met Mergpijpjes en/ of soepbeentjes of met een Knie.

Zelf getrokken botten bouillon is erg gezond.

Als je de botten 24 – 48 uur laat opstaan, wordt al het kraakbeen zacht tot gelatine, het is daarom goed voor je gewrichten en voor je darmen, het legt als het ware een beschermlaagje in je darmen. Omdat onze koeien zoveel buiten grazen bevatten onze botten meer omega-3-vetzuren en zijn ze erg gezond.

Recept Bottenbouillon:

Ingrediënten:

  • 1 kg mergpijpjes of soepbeentjes
  • 2 uien in grove stukken
  • 2 wortels in grove stukken
  • 3 laurierblaadjes
  • zout
  • andere groenten of kruiden naar smaak
  • evt. scheutje appelazijn ( daardoor trekken de voedingsstoffen nog beter uit de botten, maar het geeft wel een iets zure smaak aan de bouillon)
  • zoveel water zodat de botten onder water staan.

Doe alle ingrediënten in een grote pan, breng het aan de kook en laat het heel zacht sudderen.

Hoe langer je het doet, hoe meer gelatine de bouilon straks bevat.

Als je vindt dat de bouillon lang genoeg gekookt heeft, kan je de zachtgekookte groenten verwijderen, de botten verwijderen, het vlees ervan en het merg doe je weer terug in de soep, het merg bevat veel gezonde voedingsstoffen.  Als je een gladde bouillon wilt, kan je de bouillon zeven , maar dat hoeft niet. Nu kan je verder je soep maken van de bouillon door fijngesneden groenten en kruiden toe te voegen en die nog kort te laten trekken. Je kunt de bouillon ook prima invriezen!

Nieuw, Grootverpakking Gehakt: 5 kg voor € 37.50.

We kunnen ons heerlijke Hereford-runder-gehakt nu ook in grootverpakking leveren:

Zak van 5 kg vers gehakt voor € 37.50.

Ons gehakt is erg smakelijk en sappig en heel veelzijdig, als heerlijke gehaktbal, in pasta’s en ovenschotels, als kleine balletjes in de soep. En wat denkt u van een heerlijk gehaktbrood of zelfgemaakte saucijzenbroodjes.

Zie onze bestel-pagina.

Rundertong ook in kleine stukjes te koop.

We hebben onze rundertong nu ook in kleine stukjes van ongeveer 150 gram uit de diepvries te koop. Rundertong is bijzonder zacht en mals en smakelijk en heerlijk op de boterham, in de soep en in diverse gerechten. Kook het in ruim water totdat je blazen onder het vel ziet ontstaan, dit is na minimaal 3 uur. Je kunt zout en/of kruiden toevoegen aan het water, maar het is beslist niet noodzakelijk.

 

Datums vers vlees

Op deze data leveren we vers vlees. U kunt voor deze data een vleespakket of los vlees bestellen of gewoon lan

  • Vrijdag 26 en zaterdag 27 november
  • Vrijdag 10 en zaterdag 11 december
  • Vrijdag 17 en zaterdag 18 december

Op vrijdag zijn we open van 14 – 18 uur.                                                                                                 Op zaterdag zijn we open van 9:30 – 12 uur.

Op de overige vrijdagmiddagen / zaterdagochtenden hebben we vlees voor u uit de diepvries.

Nieuw pakket: 5 kg standaard.

Er is veel vraag naar de 5 kg-pakketten, we hadden al een 5 kg Luxe en een 5 kg Budget pakket, nu kunt u ook een 5 kg “normaal” pakket bestellen, een pakket met bijna alle soorten uit de grotere pakketten, maar dan in kleine hoeveelheden, voor de kleinere huishoudens, of gewoon om ons vlees eens te “proberen”. Het pakket bevat:

  • 2 stuks gewone Biefstuk
  • een klein stuk Rosbief
  • 1 Entrecote
  • 2 Bief/baklappen
  • 2 Stooflappen
  • 1 Riblap
  • 4 hamburgers
  • 4 saucijzen
  • 1 Schenkel
  • 1 Soepbeentje
  • 1 Mergpijpje
  • ongeveer 1,5 kg gehakt.

 

We hebben ons “Zeker Zeeuws” Certificaat!

Vanmorgen was de uitreiking van het “Zeker Zeeuws” certificaat bij schapenmelkerij Breel in Veere! We kregen het uit handen van Jo-annes de Bat, gedeputeerde van Zeeland en Robert Zonnevylle, voorzitter van de Stichting Zeker Zeeuws Streekprodukt. Samen met nog 3 andere streekproducenten kregen we het certificaat uitgereikt. Jo-annes de Bat benadrukte het belang van korte ketens, Mensen willen zien waar het produkt dat ze kopen vandaan komt.