Ons Herefordvlees is gezond omdat:
- Onze runderen op natuurweiden grazen waarop geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
- Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die gedurende een groot deel van het jaar in de wei lopen en wiens hoofdvoedsel daardoor gras is, rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op ons hart- en vaatstelsel.
- Onze runderen zelden antibiotica krijgen en niet worden ingeënt. Onze runderen hebben zelden gezondheidsproblemen, doordat ze een groot deel van hun leven buiten lopen en we een ruime, open stal hebben met een gezond klimaat.
- Onze ambachtelijke slager gebruikt bij het klaarmaken en bereiden van ons vlees geen kunstmatige toevoegingen (E-stoffen).
Ons Herefordvlees is extra mals en smaakvol omdat:
- Onze runderen langzaam groeien op natuurweiden.
- Herefordvlees licht gemarmerd is, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees heen lopen, die smelten tijdens het bakken/ braden en die het vlees een extra malse, sappige smaak geven. U hebt daardoor bij de bereiding van het vlees minder vet nodig.
- Na het slachten hangt ons vlees ongeveer 1.5 week aan het bot te rijpen in de koelcel, net zoals het vroeger gebeurde, wat de smaak en de malsheid nog eens zeer ten goede komt.
Klanten geven aan dat ons vlees smaakt zoals het vlees vroeger smaakte en ook kinderen weten het heel erg te waarderen doordat het zo mals en sappig is.
Kortom: U krijgt een stukje puur natuur op uw bord, zodat u weet dat u gezond vlees eet.
Vlees kopen of bestellen
Elke vrijdag tussen 14 uur en 18 uur en elke zaterdag tussen 9:30 en 12 uur kunt u vlees komen kopen op onze boerderij. Ongeveer 1 keer per 2 weken kunt u dan vers vlees kopen, de andere weken uit de diepvries. U heeft keuze uit vrijwel alle soorten vlees die een rund rijk is.
U kunt ons vlees ook bestellen via de webwinkel. U krijgt dit vlees vers aangeleverd. Via de webwinkel is het mogelijk om naast de verschillende soorten vlees ook diverse samengestelde pakketten te bestellen. Bestellingen moeten voor woensdag 16 uur gedaan worden i.v.m. de voorbereidingen.
Het bestelde vlees kunt u ophalen, of laten bezorgen (we kunnen bezorgen als u bestelt voor € 50.00 of meer). Het ophalen kan op de leverdatum (vrijdag) tussen 14:00 en 18:00 en als dat niet mogelijk is op de volgende ochtend (zaterdag) tussen 9:30 en 12:00. Het vlees zal bezorgd worden op de leverdatum (vrijdag) tussen 13:30 en 17:00. Bezorging is alleen mogelijk in Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren in de provincie Zeeland. Voor de bezorging rekenen wij €7.50.
Wij kunnen niet garanderen dat van elk soort vlees altijd voldoende te koop is. Wij willen graag het hele rund verkopen. Daarom willen we u vragen om dan voor een ander soort vlees te kiezen. Dan kunt u dat ook eens proberen.