Drie kalfjes geboren

Onze koeien lopen momenteel in een weide aan het Veerse Meer. Daar worden ook de kalfjes geboren. Op 16 maart Heeft Cinderella een kalfje gehad. Dit jaar geven we de kalfjes namen met de letter L, zoals al eerder vermeldt. Het was een vaarsje. We hebben haar de mooie naam Leonore gegeven.

Op 21 maart gingen wij s’ochtends naar het Veerse Meer om te kijken. We verwachtten dat Ineke zou gaan kalven, omdat ze de avond daarvoor al tekenen van kalven had. Toen we bij de koppel koeien kwamen telden we ze eens, maar nee hoor, geen Ineke te zien. Het is namelijk zo dat koeien zich afzonderen, als ze gaan kalven. Door de ervaring wijs geworden weten we in welke hoek van het gebied de meeste koeien kalven. In die hoek is het lekker beschut door lang gras en wat bosjes. We liepen richting die hoek en opeens zagen we een kop boven het gras uit steken. Dat was Ineke. Toen we dichterbij kwamen zagen we nog wat ander wits naast Ineke. Dat bleek het kopje van haar kalfje te zijn. Het bleek een stiertje te zijn. We hebben hem de naam Lukas gegeven.

Laurens drinkt bij GerlindeHet derde kalfje is geboren bij Gerlinde. We hadden niet verwacht dat Gerlinde al gekalfd had. Toen we er kwamen(Dat was op 28 maart). Liep er al een kalfje bij. Het kalfje was al heel vlug dus al een heel poosje oud. Het was ook een stiertje. Hij heet Laurens. De foto die u hiernaast ziet is van Laurens die drinkt bij Gerlinde.