Eerste koeien naar buiten!

Als u onze nieuwsberichten leest zult u waarschijnlijk wel weten dat onze koeien het gehele jaar buiten lopen in een natuurgebied. Ons jongvee en de stieren staan in de winterperiode op stal. Maar gelukkig wordt het weer steeds beter en er begint steeds meer gras te groeien. Daarom mochten de eerste dieren van stal al weer naar buiten. En dat is een feest voor ze!

Bij het brengen van enkele stieren naar de Noord-Kraaijertsedijk hadden we de mogelijkheid om een filmje te maken. Het is maar een kort filmpje, maar wel leuk om even te kijken. Het gaat om drie stieren: Onze dekstier Paul (de grootste) en Vincent en Victorius.

Vincent en Victorius kwamen van de stal. Paul had de hele winter in het natuurgebied bij de koeien gelopen. Omdat we liever geen geboortes hebben in de maanden januari en februari hebben we Paul eerst opgehaald in het natuurgebied. Daarom hebben we de koppel eerst gelokt met hooi in de zogenaamde vangkooi. En dat gaat heerlijk rustig zoals het bij Herefords hoort. We hebben er zelfs een filmpje van kunnen maken. De hoofdrolspelers in dit filmpje zijn Paul en Patricia.