Flessenkalf

Een poosje terug hebben we wat informatie gegeven over de tweeling die geboren is aan het Veerse Meer. Zoals gezegd is het ontzettend moeilijk voor het moederdier om voor beide kalfjes te zorgen in het grote natuurgebied. Daarom houden wij bij de geboorte van een tweeling de kalfjes extra goed in de gaten. Dat lost echter niet alle problemen op!

Op een gegeven moment waren we één kalfje van de twee kwijt (Susanna). Nu is dat niet zo vreemd in een gebied van 60 hectare. Het gebeurt regelmatig dat we één of meerdere kalfjes niet zien. De moeder weet altijd waar haar kalfje zich bevind. Bij een tweeling is dat veel moeilijker voor de moeder. Daarom zijn we het kalfje gaan zoeken in het natuurgebied. Dat gaf helaas geen resultaat (het gebied is ook zo groot). Ook de volgende dag konden we het kalf niet vinden.

Toen het kalfje al twee dagen kwijt was vonden we het. En gelukkig, het leefde nog! DSC02683Waarschijnlijk had het bij één van de andere koeien daar in de buurt wat melk kunnen drinken. We hebben er toen toch voor moeten kiezen om dit kalfje mee naar huis te nemen.

Nu is het kalfje al enkele weken thuis. Ze loopt nu samen met twee van onze blonde d’aquintaine koeien in de wei. En dat gaat prima samen! Zie foto. We geven haar elke dag melk. Eerst deden we dat met de fles, nu met een speenemmer. Tijdens de Open Dag kunt u haar ook bezichtigen.