Ook eens onze koeien bekijken?

De koeien die in de wei bij het Veerse Meer lopen kunnen daar alleen in de winter blijven. In de Zomer komen er koeien van een andere eigenaar. Onze koeien gaan hoofdzakelijk naar de Zwaakse Weel. Op 8 mei hebben we de koeien verhuisd. Op de Zwaakse Weel lopen koeien waar later een stier bij gaat lopen. Dit jaar moeten er 10 koeien bij de stier. De stier mogen we gebruiken van collega Ad Goedbloed uit Veere. De groep koeien die nu op de Zwaakse Weel lopen, bestaat uit vijf koeien(met kalfjes) en  vaarzen. De vaarzen gaan voor het eerst bij de stier en zijn nu ruim twee jaar oud. Het betekend dat wij een behoorlijke verjonging in onze koppel teweegbrengen.

De koeien die niet meer bij de stier mogen lopen samen met 2 jongere vaarsjes(van ongeveer 1 jaar oud) op de perponcherpolder. De jongere vaarsjes en de koeien Pansy en Ilse hebben deze winter op stal gestaan. Deze hebben we dus rechtstreeks van stal gehaald. De anderen hebben in de wei bij het Veerse Meer gelopen. Onze stieren lopen op de zeedijk van de jacobspolder en op de ankerveersedijk.Stier op ankerveersedijk

U kunt natuurlijk altijd onze koeien gaan bekijken. Vooral de Zwaakse Weel is het bekijken waard. Dit is een wei in het grote natuurgebied De Zwaakse Weel van natuurorganisatie Natuurmonumenten. Onze wei ligt aan het groenewegje in de buurt van ’s Gravenpolder. Als u dit (doodlopende) wegje in rijdt/fietst/loopt, kunt u op een gegeven moment aan uw linkerhand herefordkoeien zien. Dat zijn onze koeien midden tussen de prachtige natuur. Een andere plaats om onze koeien te bekijken is de Ankerveersedijk(tussen Eindewege en Lewedorp). Dit is een dijk waar u overheen kan rijden/fietsen/lopen, Dan kunt u 2 herefordstieren zien lopen. U ziet daar ook prachtige natuur met daarin een kreekje.