Open Dag en Excursie 21 april 2012

Open dag 1Afgelopen zaterdag hebben wij onze Open Dag gehouden, het was een heel groot succes! Om half 10 kwamen de eerste mensen al naar onze stal. Daar konden ze onze Hereford-stieren en ons jongvee zien. Er lag hooi en kuilvoer gereed zodat de kinderen zelf de koeien konden voeren en daar werd veel gebruik van gemaakt. Ook was er een speurtocht in de stal waarmee je een echt “Boerenknecht-diploma” kon halen.

En verder stond daar onze dekstier Gajus, waar iedereen het gewicht van kon raden. Zodra we het gewicht weten zullen we de winnaar bekendmaken op onze site.

In de andere schuur  genoten de mensen zittend op strobalen van een bakje koffie of thee met een plak eigengebakken cake. Ze bekeken hier de video-presentatie van onze Herefords en de kinderen speelden naar hartelust in de strohut.

Om half 11 kwam de bus aanrijden voor de Excursie. HeGroep excursie opendag 2012t was even spannend of het zou blijven regenen maar tegen de vertrektijd van de bus werd het droog! Met een bus vol mensen vertrokken we richting het natuurgebied “De Middelplaten”bij het Veerse Meer. Frans vertelde onder het rijden over ons bedrijf en over de Herefords. Toen we bij het natuurgebied aankwamen zagen we in de verte de koppel Herefords lopen. Met zijn allen gingen we rustig de wei in, een aantal kinderen hielp Frans met het dragen van pruikjes hooi zodat we de koeien zouden kunnen lokken. Toen we wat dichterbij de koeien kwamen riep Frans zoals hij altijd doet: “Kom dan!”en daar kwamen ze aan lopen! Het was een prachtig gezicht, al die koeien met hun kleine kalfjes, ze kwamen dicht bij de groep en aten hooi uit onze handen! Ja, het zijn echt rustige, vriendelijke koeien.Frans sr. en Frans jr. vertelden weer van alles over onze koeien en na de busrit terug naar onze boerderij was er weer warme koffie en thee.

”s Middags hadden we om 14 uur en om 15:45 uur nog een Excursie, de laatste keer regende het wat maar het was zoals een mevrouw zei: “Het was zo mooi dat ik er helemaal geen erg in had dat het regende!”

We hebben er zelf erg van genoten, vooral van alle enthousiaste reacties van de mensen, dat ze het zo mooi vonden dat onze dieren echt in de natuur leven en dat we met onze bedrijfsvoering zo dicht mogelijk bij de natuur proberen te blijven. Dat de kinderen zo genoten van het voeren van de dieren en zo heerlijk speelden in de strohut, ook puur natuur!

 

Open dag 2We vonden het echt fijn u zo mee te kunnen nemen naar onze Hereford-runderen met hun kalfjes, waarvan we zelf altijd zo genieten, dat u zo een stukje van ons mooie werk mee kon beleven. Foto’s volgen!

We denken er over om DV volgend jaar weer een Open Dag met Excursie te organiseren.

Klik hier voor meer foto’s.