“Populair in Zeeland: direct vanaf de boer op je bord”, vandaag in de PZC

Vandaag staat er een leuk stuk over onze huisverkoop van het Herefordvlees in de PZC. Met mooie foto”s:

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.

Boer Frans de Kok uit Lewedorp bij een aantal van zijn Hereford-runderen op de Middelplaten bij het Veerse Meer. © Marcelle Davidse

Frans en Anneke de Kok verkopen zelf geteelde witlof – al 35 jaar – en vlees van Hereford-runderen (sinds 1998). Anneke: ,,We hebben er nu een paar honderd. Elke drie, vier weken slacht onze slager, die uit Borssele komt. Hij heeft zelf geen slagerij, dus dat gebeurt in Koewacht in Zeeuws-Vlaanderen. Als mensen dat vragen, snijdt hij speciaal voor hen iets bijzonders. Picanha steak bijvoorbeeld, of een brisket van de borst. Elke vrijdagmiddag en zaterdag is de boerderijwinkel open. We verkopen dan uit de diepvries of vers, als er net geslacht is. Daar tussenin kunnen onze klanten via de webwinkel bestellen.” De Hereford is een natuurras met een dikke vetlaag onder de huid en mooi, dun dooraderd vlees. Ze begrazen natuurgebieden, zoals de Middelplaten bij het Veerse Meer, de Zwaakse Weel, de Perponcherpolder en De Schenge. ,,Geen opgefokt ras. Ze groeien langzaam, en dat proef je”, prijst Anneke. In de zomer komen er veel toeristen, die nog even een voorraadje voor thuis meenemen.

Vanmiddag en morgenmiddag hebben we vers vlees te koop, van 15 tot 18 uur bent u van harte welkom! Als u een goed stuk vlees wilt eten met de feestdagen van echte natuurrunderen bent u bij ons aan het goede adres!

Familie De Kok, Nieuwe Kraaijertsedijk 22, Lewedorp.