Winter

De winter is aangebroken. De hele stal staat weer vol met onze stieren, ons jongvee (de jongere stiertjes en vaarsjes) en onze blonde d’aquintaine koeien. Het is weer een hele drukte zo. Ook het voeren van de dieren kost dagelijks veel werk.

Overstekende koeienGelukkig staan niet alle koeien op stal. Onze Herefordkoeien lopen het hele jaar buiten. Begin december zijn onze koeien verhuist naar het gebied ‘De Middelplaten’ bij het Veerse Meer. In dat gebied mogen onze koeien in de winter verblijven. Er lopen op dit moment 20 koeien, 7 vaarzen, 2 kalveren en een dekstier.

Op tweede kerstdag zijn we naar onze koeien in dit gebied gegaan. Dit leverde hele mooie beelden op. Hiernaast ziet een foto van een gedeelte van de koeien. Zoals zichtbaar op de foto, zijn de koeien niet vies van water. Soms komen de koeien tot bijna hun buik in het water. Hier zijn meer foto’s te zien van ons bezoek.

Naast deze grote koppel zijn ter nog twee ander stieren buiten. Voor Eline en Onnodeze stieren is momenteel nog geen plaats in onze stal. Dit is niet erg want een Hereford is heel winterhard. Eén van deze stieren is Onno. Onno is de tweelingbroer van Otto. Onno en Otto hebben we als kalf veel aandacht gegeven omdat hun moeder te weinig melk gaf voor 2 kalfjes. Lees hier en hier meer over de geboorte en het opgroeien van Otto en Onno. Inmiddels is Onno al bijna twee jaar oud. Toch kent hij zijn oude baasje nog. Dat is goed te zien op deze foto.